Meddelande

Du befinner dig just nu på en äldre version av Pluggakuten, gamla.pluggakuten.se. Nya Pluggakuten lanserades den 6 februari 2017 och du finner forumet på www.pluggakuten.se.

På gamla.pluggakuten.se kan du fortfarande läsa frågorna och svaren som ställts, men du kan inte skapa ett nytt konto eller nya trådar. Är du redan medlem kan du däremot fortfarande logga in och svara i befintliga trådar. Nya frågor och nytt konto skapar du på det nya forumet, välkommen dit!

eclipse

gulfi52
Medlem

Offline

Registrerad: 2017-01-17
Inlägg: 85

eclipse

Sitter i skolan - och försöker nu ladda ner Eclips på en laptop. Kommer in i programmet och försökte köra ett program inkopierat från en fil som jag VET ska gå att köra - men får upp felmeddelandet "Det finns ingen mainmetod". Vad kan felet vara då? Samma program, ett kort med Square, funkar i skolans dator.

 
gulfi52
Medlem

Offline

Registrerad: 2017-01-17
Inlägg: 85

Re: eclipse

bump

 
annlu
Medlem

Offline

Registrerad: 2016-11-02
Inlägg: 58

Re: eclipse

Det mest troliga är att felet beror på just det som felmedelandet säger: Att det helt enkelt inte finns en mainmetod i filen du försöker köra. Att det fungerar i skolan kanske beror på att det finns fler filer där? Du kanske bara fått med dig en klass (med all logik) men saknar andra (klassen Main)? Eller så har formatteringen kanske blivit fel när du kopierar koden (vad menar du exakt med "...försökte köra ett program inkopierat från en fil"?).

Om du visar innehållet i filen/klassen du försöker köra så kan vi hjälpa dig mer exakt. Det du kan kontrollera redan nu är att det faktiskt finns en metod main och att den har rätt syntax:

Kod:

    public static void main(String[] args) {
        // Kod för vad som ska göras när programmet körs
    }
 


Sidfot

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

Powered by Mattecentrum
 |  Denna sida använder cookies |  Kontakta oss |  Feedback |