Meddelande

Du befinner dig just nu på en äldre version av Pluggakuten, gamla.pluggakuten.se. Nya Pluggakuten lanserades den 6 februari 2017 och du finner forumet på www.pluggakuten.se.

På gamla.pluggakuten.se kan du fortfarande läsa frågorna och svaren som ställts, men du kan inte skapa ett nytt konto eller nya trådar. Är du redan medlem kan du däremot fortfarande logga in och svara i befintliga trådar. Nya frågor och nytt konto skapar du på det nya forumet, välkommen dit!

Konsekvens- och sinnelagsetik

Katrina.L
Medlem

Offline

Registrerad: 2014-10-25
Inlägg: 28

Konsekvens- och sinnelagsetik

Mitt etiska problem handlar om att en kvinna var gravid (det var en flicka) men sen upptäcktes att hon hade bröstcancer. Hon hade tre söner men ville alltid ha en flicka, därför ville hon inte ge upp bebisen. Sen förklarades hon hjärndöd och hölls vid liv med hjälp av respiratorn. När hon var gravid i 30 veckor fick hon en infektion och barnet måste föddas. Då föddes en frisk flicka, men maskinen som höll kvinnan vid liv stängdes av. Pappan sa att han skulle klara det och ta hand om sin familj.
Jag vill bara höra hur ni resonerar om vad som kan anses vara rätt och fel utifrån konsekvens- och sinnelagsetik perspektiv.
(Konsekvensetik: konsekvenser avgör som handlingen är bra eller dålig.
Sinnelagsetik: avsikten bakom en handling avgör om den är rätt eller orätt.)

 


Sidfot

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

Powered by Mattecentrum
 |  Denna sida använder cookies |  Kontakta oss |  Feedback |