Meddelande

Du befinner dig just nu på en äldre version av Pluggakuten, gamla.pluggakuten.se. Nya Pluggakuten lanserades den 6 februari 2017 och du finner forumet på www.pluggakuten.se.

På gamla.pluggakuten.se kan du fortfarande läsa frågorna och svaren som ställts, men du kan inte skapa ett nytt konto eller nya trådar. Är du redan medlem kan du däremot fortfarande logga in och svara i befintliga trådar. Nya frågor och nytt konto skapar du på det nya forumet, välkommen dit!

hur kan vi minska inflation?

kenislove
Medlem

Offline

Registrerad: 2016-04-14
Inlägg: 23

hur kan vi minska inflation?

Hur kan vi minska inflationen? vad är det vi kan göra för att minska det? jag har skrivit lite om hur vi kan höja skatterna och minska efterfrågan. skulle ni kunna ge lite mer exempel? tack smile

 
Ingemar
Medlem

Offline

Registrerad: 2013-11-14
Inlägg: 667

Re: hur kan vi minska inflation?

Ett klassiskt exempel är att göra den existerande valutan ogiltig och införa en ny valuta. Daler till kronor i Sverige, Östtysk mark till västtysk D-mark osv. Det innebär att all lagligt införskaffad valuta kan växlas om till den nya, om inte staten inför en maxgräns. Östtyskarna fick t.ex. växla max 4000 mark till D-mark. Men alla pengar som av olika anledningar gömts undan från myndigheternas insyn försvinner ur systemet och inflationen minskas/stoppas.


Fråga om: GE, HI, RE, SH, SV, TK, SL eller IT i grundskolan
Titta mer: http://www.grundskoleboken.se/
Jag besvarar även frågor kring betyg, åtgärdsprogram och rättigheter/skyldigheter i grundskolan
 


Sidfot

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

Powered by Mattecentrum
 |  Denna sida använder cookies |  Kontakta oss |  Feedback |