Meddelande

Du befinner dig just nu på en äldre version av Pluggakuten, gamla.pluggakuten.se. Nya Pluggakuten lanserades den 6 februari 2017 och du finner forumet på www.pluggakuten.se.

På gamla.pluggakuten.se kan du fortfarande läsa frågorna och svaren som ställts, men du kan inte skapa ett nytt konto eller nya trådar. Är du redan medlem kan du däremot fortfarande logga in och svara i befintliga trådar. Nya frågor och nytt konto skapar du på det nya forumet, välkommen dit!

organiska omsättningstillväxten

fek_a
Medlem

Offline

Registrerad: 2015-12-11
Inlägg: 29

organiska omsättningstillväxten

Hur räknar man ut organiska omsättningstillväxten?

 
sthlmkille
Medlem

Offline

Registrerad: 2007-02-25
Inlägg: 1342

Re: organiska omsättningstillväxten

Begreppet handlar om omsättningstillväxt i befintlig verksamhet. En huvudvariant är att titta på de verksamheter som företaget ägde både i början och slutet av den relevanta tidsperioden och se hur mycket omsättningen förändrats för dessa verksamheter.

Om företaget köpt upp verksamheter under tidsperioden ökar också omsättningen, men det är tillväxt på grund av förvärv och inte organisk tillväxt (sådana verksamheter finns således med i slutet av tidsperioden men inte i början och ingår därmed i inte i beräkningsunderlaget för organisk tillväxt).

 
fek_a
Medlem

Offline

Registrerad: 2015-12-11
Inlägg: 29

Re: organiska omsättningstillväxten

Tusen tack!

 


Sidfot

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

Powered by Mattecentrum
 |  Denna sida använder cookies |  Kontakta oss |  Feedback |