Meddelande

Du befinner dig just nu på en äldre version av Pluggakuten, gamla.pluggakuten.se. Nya Pluggakuten lanserades den 6 februari 2017 och du finner forumet på www.pluggakuten.se.

På gamla.pluggakuten.se kan du fortfarande läsa frågorna och svaren som ställts, men du kan inte skapa ett nytt konto eller nya trådar. Är du redan medlem kan du däremot fortfarande logga in och svara i befintliga trådar. Nya frågor och nytt konto skapar du på det nya forumet, välkommen dit!

Etos, patos eller logos

GH
Medlem

Offline

Registrerad: 2016-04-20
Inlägg: 20

Etos, patos eller logos

Hej

Jag undrar ifall publik kontakt i ett tal skulle kunna räknas som antigen etos, patos eller logos? Jag antar att det inte är logos, men jag är inte 100% säker.

Tack!

 
Eelluuxx
Medlem

Offline

Registrerad: 2015-03-01
Inlägg: 1125

Re: Etos, patos eller logos

Främst ethos. Om man tänker såhär: Om någon går upp och är extremt nervös, tittar bara ned i talkorten, vet inte riktigt vad hen ska säga, osv. Då skulle jag tro att hen kanske inte kan sitt material särskilt väl, och därför inte är särskilt trovärdig. Om någon tvärtom har publikkontakt, står rak i ryggen och talar självsäkert skulle jag tro att denna person är trovärdig. (Nu menar jag inte att man inte kan vara trovärdig om man är lite nervös, men extrem nervositet kan minska ens trovärdighet litegrann) Därför säger jag ethos.

 
Henrik E
Medlem

Offline

Registrerad: 2015-09-22
Inlägg: 3189

Re: Etos, patos eller logos

Pathos (= spela på åhörarnas känslor) är mitt svar.

 


Sidfot

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

Powered by Mattecentrum
 |  Denna sida använder cookies |  Kontakta oss |  Feedback |