Meddelande

Du befinner dig just nu på en äldre version av Pluggakuten, gamla.pluggakuten.se. Nya Pluggakuten lanserades den 6 februari 2017 och du finner forumet på www.pluggakuten.se.

På gamla.pluggakuten.se kan du fortfarande läsa frågorna och svaren som ställts, men du kan inte skapa ett nytt konto eller nya trådar. Är du redan medlem kan du däremot fortfarande logga in och svara i befintliga trådar. Nya frågor och nytt konto skapar du på det nya forumet, välkommen dit!
  • Forum
  •  » Svenska
  •  » SKÖNHETSIDEAL FÖRTRYCKER UNGDOMARNAS SJÄLVFÖRTROENDE/debattartikel åk9

SKÖNHETSIDEAL FÖRTRYCKER UNGDOMARNAS SJÄLVFÖRTROENDE/debattartikel åk9

Misterioso
Medlem

Offline

Registrerad: 2016-09-17
Inlägg: 10

SKÖNHETSIDEAL FÖRTRYCKER UNGDOMARNAS SJÄLVFÖRTROENDE/debattartikel åk9

Har skrivit en debattartikel och vill ha din åsikt, snälla.
Kommer ihåg den dag  jag stod framför skolans anslagstavla och kollade på skolfotot som hade tagits dagen innan. Så kom hon, hon som blev alltid förolämpad av andra i klassen på grund av hennes överviktsproblem, hon som blev sårad men visade aldrig känslorna. Kom  fram till mig med ett osäkert blick och frågade om hon var vackert, om allt som visas på tvn var bara strunt och om allt var bara en gävle mardröm. Den dagen var droppen som fick bägaren att rinna över. Det är därför jag är här för att försöka  förändra samhället.                                                                                    Nu mår hon bättre tack vare hjälpen hon fick av hennes familj och vänner, men osäkerheten och trauman kommer att finnas kvar tills döden knackar på hennes dörr. Men problemet här är att vi bombas hela tiden av olika typer av ideal via media; hur man ska se (utseendemässigt) och hur man ska bete sig. Alltså vad som krävs för att passa i nuvarande samhälle. Det  media gör är att övertyga folk att just den produkt de säljer är nyckel till skönhets paradiset, bara för att vinna pengar  på människornas oskuld. Det kan vi se framförallt på reklam där man till exempel ska köpa AXE perfymen för att locka fram snygga tjejer eller på framsidan av fitness- och skönhets tidningar där de visar en man med  de ultimata sixpack  eller en kvinna med stora vita tänder och en perfekt hud och kropp. Det media gör är att sälja falska bilder som  är omöjliga att uppnå, eftersom de bilder har jobbats med photoshop. Problemet här är vi omedvetna sparar den avbild och då får vi en ide om hur man ska se ut och om nån inte uppfyller kraven så behandlas den individ illa. Den andra problemet är att man försöker bli något som inte kan komas fram till och det värsta är att många ungdomar blir lurade. De tonåringar som blir lurade försöker  uppnå den "perfekta kroppen" och tar då farliga vägar. Exempel på det är: farliga dieter som orsakar ätstörningar som sedan leder till anorexia. 
TACK FÖR ATT NI LÄSTE. MÅSTE SKRIVA MER OCH ANGE NÅGRA KÄLLOR OCH LÖSNINGAR PÅ DETTA SITUATION. Om ni vill hjälpa mig att förbettra denna debattartikel med några ideer eller stavning  så skulle jag vara hemsk tacksam.big_smile
DAGENS SKÄMT: Och så var det den trötte grisen som åkte till London och blev pig.

Senast redigerat av Misterioso (2017-01-14 22:38)

 
Henrik E
Medlem

Offline

Registrerad: 2015-09-22
Inlägg: 3189

Re: SKÖNHETSIDEAL FÖRTRYCKER UNGDOMARNAS SJÄLVFÖRTROENDE/debattartikel åk9

blev alltid => alltid blev
av hennes => av sitt
visade aldrig => aldrig visade
ett osäkert => en osäker
vackert => vacker
hennes familj => sin familj
trauman => traumat
bombas hela tiden => hela tiden bombas
; => :
stryk (utseendemässigt)
skönhets paradiset => skönhetsparadiset
oskuld => godtrogenhet
perfymen => parfymen
skönhets tidningar => skönhetstidningar
de bilder => de bilderna
vi omedvetna => att vi omedvetet
den avbild => den bilden
ide => idé
nån => någon
den individ => den individen
inte kan komas fram till => man inte kan
är: => är

 

  • Forum
  •  » Svenska
  •  » SKÖNHETSIDEAL FÖRTRYCKER UNGDOMARNAS SJÄLVFÖRTROENDE/debattartikel åk9

Sidfot

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

Powered by Mattecentrum
 |  Denna sida använder cookies |  Kontakta oss |  Feedback |