Meddelande

Du befinner dig just nu på en äldre version av Pluggakuten, gamla.pluggakuten.se. Nya Pluggakuten lanserades den 6 februari 2017 och du finner forumet på www.pluggakuten.se.

På gamla.pluggakuten.se kan du fortfarande läsa frågorna och svaren som ställts, men du kan inte skapa ett nytt konto eller nya trådar. Är du redan medlem kan du däremot fortfarande logga in och svara i befintliga trådar. Nya frågor och nytt konto skapar du på det nya forumet, välkommen dit!

samhällskunskap 1b - skulle behöva lite assistans.

Robinjohnsson91
Medlem

Offline

Registrerad: 2017-01-10
Inlägg: 1

samhällskunskap 1b - skulle behöva lite assistans.

c) Vilka effekter skulle det få på vårt samhälle om vi inte litade på massmedias rapportering eller på de funktioner/institutioner i samhället som skall granska massmedia? Ledord: Ett diskuterande och reflekterande svar med en analys som förklarar hur detta påverkar samhället omkring oss med hjälp av egna slutsatser som är förankrade i externa källor som fördjupar diskussionen.

Jag är rätt  fast på just denna fråga då den kan reflekteras på olika sätt då massmedia är en behövande faktor för att då granska fakta så att den överstämmer med de andra då källorna för att vara en legit källa kring faktan i sig. Om vi inte skulle kunna lita på massmedian så gör det inte mer än att vi inte kan hänga med i världen angåenden nyheter och sannerligen så kan falska nyheter då sätta stopp för import/export beroende på vem som läser och om personen i sig är viktig och har anledning till att tro på den. Så det kan visserligen skapa en hel del oroande faktorer och få mycket konsekvenser. Men vad kan det mer få för konsekvenser? Lite fast.

Senast redigerat av Robinjohnsson91 (2017-01-10 10:17)

 
joculator
Medlem

Offline

Registrerad: 2012-09-12
Inlägg: 3920

Re: samhällskunskap 1b - skulle behöva lite assistans.

Värre är om man litar på massmedia och det visar sig att det som rapporteras är felaktigt eller åtminstånde kraftigt vinklat. Det har genom historien visat sig att detta har hänt många gånger. Se bara på sverige och de falska nyheter som pridits tex via DN och SVT förra året. Men det var inte det du frågade efter. Men man bör kanske fråga sig om vi kan lita på massmedia, inte vad som skulle hända om vi inte litade på massmedia.

Så, vad händer om vi inte litar på massmedias rapportering? Förhoppningsvis betyder det att vi söker flera källor och får fram fler synvinklar. Då kan vi bilda oss en uppfattning som ligger närmare 'sanningen'.
Detta händer dock inte eftersom de flesta inte har ork/tid/intresse för det. Så då slutar vi istället att konsumera media och förblir ganska ovetande om vår värld. Det är inte mycket bättre än att blint lita på massmedia.
Ett stort problem är såklart att veta vilka källor man kan lita på. Det vet jag inte, kanske ingen. Alla har en agenda. Det är därför man bör bruka flera olika och vara kritisk till alla.

 


Sidfot

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

Powered by Mattecentrum
 |  Denna sida använder cookies |  Kontakta oss |  Feedback |