Meddelande

Du befinner dig just nu på en äldre version av Pluggakuten, gamla.pluggakuten.se. Nya Pluggakuten lanserades den 6 februari 2017 och du finner forumet på www.pluggakuten.se.

På gamla.pluggakuten.se kan du fortfarande läsa frågorna och svaren som ställts, men du kan inte skapa ett nytt konto eller nya trådar. Är du redan medlem kan du däremot fortfarande logga in och svara i befintliga trådar. Nya frågor och nytt konto skapar du på det nya forumet, välkommen dit!

Behöver hjälp med en uppgift.

lokaltidnewyork
Medlem

Offline

Registrerad: 2016-11-27
Inlägg: 3

Behöver hjälp med en uppgift.

Har skrivit en historieuppsats och behöver någon som kan ge kritisk feedback på den. Tacksam om någon gör det.


Internationellt samarbete: Under första världskriget var det internationella samarbetet väldigt litet. Internationella förbund som FN fanns inte på den tiden. Alla länder med mer makt tänkte nämligen inte på det, eftersom de var upptagna med att ockupera landsområden samt expandera. Svagare och outvecklade länder såsom till exempel Afrikanska och Asiatiska hade naturresurser som de maktfullaste länderna ville ha. Därför blev dessa länder oftast lätt invaderade under andra världskriget p.g.a att de var militärt svaga, och på grund av det så kunde ju Hitler invadera landet Polen 1938. Just på grund av att det inte fanns ett internationellt samarbete.


Idag finns det ju ett internationellt samarbete och internationella ‘’samarbetsföreningar’’ som t.ex NATO, EU och SEATO och FN. De finns ju så för att länderna ska ‘’skydda’’ varandra mot aggression och för att inget land ska våga starta krig mot ett annat. Därför tror jag inte att ett tredje världskrig kommer hända. Just på grund av att länderna inte vågar starta krig mot varandra för att då får de väldigt många länder emot sig.


Dessutom så kan också ett internationellt samarbete skapa mer fred. Anledningen till varför den kan göra det är för att då kan länderna använda sig av diplomati för att lösa konflikter istället för att kriga. Och det är FN:s främsta mål därför att syftet med att man skapade FN var för att ett tredje världskrig inte skulle ske på grund av att man såg hur stora skador kriget orsakade.

Senast redigerat av lokaltidnewyork (2016-11-27 22:36)

 
Russell
Moderator

Offline

Registrerad: 2013-08-22
Inlägg: 2608

Re: Behöver hjälp med en uppgift.

Redigera din rubrik så att det framgår vad tråden handlar om. Det står både i Pluggakutens regler och i listan du finner överst på denna sida med saker att tänka på när man startar en tråd.

/Mod.


The road to wisdom?—Well, it's plain and simple to express:
Err and err and err again, but less and less and less.
 


Sidfot

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

Powered by Mattecentrum
 |  Denna sida använder cookies |  Kontakta oss |  Feedback |