Meddelande

Du befinner dig just nu på en äldre version av Pluggakuten, gamla.pluggakuten.se. Nya Pluggakuten lanserades den 6 februari 2017 och du finner forumet på www.pluggakuten.se.

På gamla.pluggakuten.se kan du fortfarande läsa frågorna och svaren som ställts, men du kan inte skapa ett nytt konto eller nya trådar. Är du redan medlem kan du däremot fortfarande logga in och svara i befintliga trådar. Nya frågor och nytt konto skapar du på det nya forumet, välkommen dit!
  • Forum
  •  » Historia
  •  » Vilka spår från början/mitten av 1900-talet finns kvar idag?

Vilka spår från början/mitten av 1900-talet finns kvar idag?

MrCangarooPimp
Medlem

Offline

Registrerad: 2013-08-05
Inlägg: 37

Vilka spår från början/mitten av 1900-talet finns kvar idag?

Hej!

Som rubriken lyder så undrar jag över vilka saker som fanns i början eller mitten av 1900-talet och som finns kvar än idag. Detta kan vara  ekonomi, politik, arbete, hus och hem, tankar och idéer, levnadsförhållanden, produktion, konsumtion eller samhällets struktur.


Meningen med livet är och finna meningen med livet.
 
SeriousSquid
Medlem

Offline

Registrerad: 2010-05-17
Inlägg: 3643

Re: Vilka spår från början/mitten av 1900-talet finns kvar idag?

Bara lista saker som historieböcker beskriver om perioden så får du en lista över händelser som bedöms varit politiskt och kulturellt viktiga.
Upplösningen av brittiska och franska imperierna gav upphov till en rad nya självständiga stater så bara existensen av saker som Indien och Pakistan blir direkta konsekvenser.
Vill du bara ha breda händelser kan man ju förklara hela Tyskland moderna historia utifrån andra världskriget.

Om man inte är politisk historiker och istället vill fokusera på teknologiska framsteg som de krafter som driver och förändrar kultur och ekonomi så är en svåröverträffbar händelse uppfinnandet av transistorn 1947 och dess vidareutveckling under det kommande årtiondet och som möjliggör hela konceptet med personelektronik och datorer.

Senast redigerat av SeriousSquid (2016-11-19 22:33)


"...a result is trivial if: (a) it follows from the underlying definitions without any trickery or ingenuity and (b) a written specification of how it follows runs the danger of suggesting that it is nontrivial."
 

  • Forum
  •  » Historia
  •  » Vilka spår från början/mitten av 1900-talet finns kvar idag?

Sidfot

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

Powered by Mattecentrum
 |  Denna sida använder cookies |  Kontakta oss |  Feedback |