Meddelande

Du befinner dig just nu på en äldre version av Pluggakuten, gamla.pluggakuten.se. Nya Pluggakuten lanserades den 6 februari 2017 och du finner forumet på www.pluggakuten.se.

På gamla.pluggakuten.se kan du fortfarande läsa frågorna och svaren som ställts, men du kan inte skapa ett nytt konto eller nya trådar. Är du redan medlem kan du däremot fortfarande logga in och svara i befintliga trådar. Nya frågor och nytt konto skapar du på det nya forumet, välkommen dit!

Romarriket svara på frågor

elev24
Medlem

Offline

Registrerad: 2016-09-03
Inlägg: 14

Romarriket svara på frågor

jag har svarat på alla frågor men vet ej om det var rätt svar

fråga1 Romarriket
varför bosatte sig människorna just på den plats där Rom växte fram?
Svar:
Naturförhållanden därför att Rom växte fram kring floden i Tibern i mellersta Italien samt de hade öppet landskap och fuktiga ängsmarker och det som gjorde att människorna bosatte sig på den plats där Rom växte fram sedan Rom utmärkte sig genom politiska makter.
Fråga2
Jämför styrelsesättet i den romerska republiken med det som rådde i Aten under demokratin. Diskutera likheter och skillnader. Alla kunde styra och försvara landet i grupper och de kunde ha som statsminister makt.
Svar:
I Aten alla kunde föreslå lagar, alla kunde rösta atenarna styrdes av folkförsamling. De kunde ha politiska plikter.
I Romarriket bara rika män kunde rösta, folket kunde inte ifrågasätta kungens beslut och förslag. Staden styrdes av kungen och senaten.

Likheter mellan Aten och Romarriket var både folkförsamling hade röst rätt kvinnorna tog hand om barn i både Aten och Romarriket.

Fråga3.
Beskriv Roms väg till imperium. Hur införlivades de olika erövringarna i riket?
Svar:
Romarriket växte till ett imperium som omfattade stora delar av Europa och Medelhavsområdet, Europa präglas av arvet efter romarna. Språk som Italienska, Spanska, Franska och rumänska har utvecklats ur Romarnas språk.
Romarriket besegrade sin grannländer samt Alexander den store tog över Perser när han besegrade perserna och Indien då hans kunskap spred i stater som han erövrade
Fråga 4
Krigen Medförde stora förändringar när det gäller de sociala förhållandena i romarriket. Hur och varför förändrades böndernas situation?

svar:
mest av bönderna var slavar och kvinnor resten var soldater och många patricierna som var slavars ledare köpte mark och brukar och fattigdom ökades


tacksam för snabb svar

Senast redigerat av elev24 (2016-10-20 22:08)

 


Sidfot

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

Powered by Mattecentrum
 |  Denna sida använder cookies |  Kontakta oss |  Feedback |