Meddelande

Du befinner dig just nu på en äldre version av Pluggakuten, gamla.pluggakuten.se. Nya Pluggakuten lanserades den 6 februari 2017 och du finner forumet på www.pluggakuten.se.

På gamla.pluggakuten.se kan du fortfarande läsa frågorna och svaren som ställts, men du kan inte skapa ett nytt konto eller nya trådar. Är du redan medlem kan du däremot fortfarande logga in och svara i befintliga trådar. Nya frågor och nytt konto skapar du på det nya forumet, välkommen dit!

Matte 5000 1c, Procent Uppgifter (Hjälp uppskattas) :)

kimmen
Medlem

Offline

Registrerad: 2016-10-04
Inlägg: 2

Matte 5000 1c, Procent Uppgifter (Hjälp uppskattas) :)

1. En viss bilmodell minskar i värde med 10 % under de tio första åren. Tomas påstår att efter 10 år kommer bilen vara värd 0 kr. Anja säger att Tomas har fel och att det är orimligt att bilen är värd 0 kr när den är 10 år gammal. Vem har rätt? Motivera ditt svar med beräkningar och förklara vilka antaganden du gör.

2. Växtvaruhuset Växa säljer krukväxter för 59 kr styck. En sommarvecka sänker de priset med 15 % men upptäcker vid veckans slut att inkomsterna vid försäljningen av dessa krukväxter har ökat med 15 % jämfört med veckan innan.
Hur stor var ökningen av antalet sålda krukor procentuellt?

 
statement
Moderator

Offline

Registrerad: 2012-09-07
Inlägg: 4314

Re: Matte 5000 1c, Procent Uppgifter (Hjälp uppskattas) :)

Tråd låst. Korspostning + inget försök. Tråden hör inte hemma i delforumet Matematiska kluringar. /moderator

 


Sidfot

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

Powered by Mattecentrum
 |  Denna sida använder cookies |  Kontakta oss |  Feedback |