Meddelande

Du befinner dig just nu på en äldre version av Pluggakuten, gamla.pluggakuten.se. Nya Pluggakuten lanserades den 6 februari 2017 och du finner forumet på www.pluggakuten.se.

På gamla.pluggakuten.se kan du fortfarande läsa frågorna och svaren som ställts, men du kan inte skapa ett nytt konto eller nya trådar. Är du redan medlem kan du däremot fortfarande logga in och svara i befintliga trådar. Nya frågor och nytt konto skapar du på det nya forumet, välkommen dit!

Apotekarprogrammet på Lunds universitet

Marisen
Medlem

Offline

Registrerad: 2011-11-05
Inlägg: 3126

Apotekarprogrammet på Lunds universitet

Hej!

Jag har sett att Lund har gjort en utbildningsplan för apotekarprogrammet på deras universitet år 2012. Vad hände efter det, ändrade dem sig? Det går ju inte att läsa till apotekare där.

 
SeriousSquid
Medlem

Offline

Registrerad: 2010-05-17
Inlägg: 3643

Re: Apotekarprogrammet på Lunds universitet

Många om inte de flesta nystartade program på universitet läggs ned efter några år. Det kan ske av flera olika skäl; att antalet sökande inte är tillfredställande, att nyckelpersonal som var drivande för att starta projektet slutar, eller att kvaliteten inte var tillfredställande för de involverande.
De som startat ett programmet avslutar det fortfarande men det startar inga nya årskurser efter något år.

I detta fall verkar även programmets inledning fungerar som om vidareutbildningsplatform personer som sagts uoo vid en lokal AztraZeneca-anlägging. http://www.med.lu.se/nyheter/120314_apotekare
Mot den bakgrunden kan det även varit så att man antingen ansett projektet avslutat när dessa ombildats eller helt enkellt att det var en 50/50 split mellan unga och äldre gjorde det svårare att bilda en mer långsiktig kåranda bland studenterna men det är ren spekulation.

Oavsett så verkar programmet som du anmärker lagts ned då den inte finns i listan i utbildningar på fakulteten http://www.med.lu.se/utbildning/program … grundnivaa

Senast redigerat av SeriousSquid (2016-10-04 12:17)


"...a result is trivial if: (a) it follows from the underlying definitions without any trickery or ingenuity and (b) a written specification of how it follows runs the danger of suggesting that it is nontrivial."
 


Sidfot

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

Powered by Mattecentrum
 |  Denna sida använder cookies |  Kontakta oss |  Feedback |