Meddelande

Du befinner dig just nu på en äldre version av Pluggakuten, gamla.pluggakuten.se. Nya Pluggakuten lanserades den 6 februari 2017 och du finner forumet på www.pluggakuten.se.

På gamla.pluggakuten.se kan du fortfarande läsa frågorna och svaren som ställts, men du kan inte skapa ett nytt konto eller nya trådar. Är du redan medlem kan du däremot fortfarande logga in och svara i befintliga trådar. Nya frågor och nytt konto skapar du på det nya forumet, välkommen dit!

[HSM]Sannolikhetsproblem. Uppgift 5

wanter97
Medlem

Offline

Registrerad: 2016-09-06
Inlägg: 6

[HSM]Sannolikhetsproblem. Uppgift 5

Hej! Skulle gärna ta emot ett par tips om hur man löser uppgift 5! Vi har problem

Anta att två personer är intresserade av att köpa en lägenhet. Anta vidare att personerna, eventuellt efter att ha gett ett antal bud, stannar vid ett bud som motsvarar vad de maximalt kan tänkas betala för lägenheten. Kalla detta bud för respektive persons betalningsvilja. De två intressenternas betalningsvilja antas vara bestämda genom två oberoende observationer på en fördelning av alla betalningsviljor i en population. Slutpriset vid försäljningen bestäms av anbudet från den person som ger det högsta budet (har den högsta betalningsviljan av de två intressenterna). Om båda personerna ger samma högsta bud lottar man vem av personerna som får köpa lägenheten.
Problem 1: Bestäm en sannolikhetsfördelning för betalningsviljan i populationen. Sammanställ marginalfördelningarna och simultanfördelningen i en tabell.
Tips! Det blir lättare om betalningsviljan antas vara diskret med inte allt för många utfall.
Problem 2: Bestäm E(betalningsvilja) och V(betalningsvilja) för respektive budgivare
Problem 3: Den som bjuder högst kommer alltså att få köpa lägenheten och slutpriset blir dennes
bud. Bestäm fördelningen för slutpriset på lägenheten (ange eventuella antaganden).
Tips! Vad är sannolikheten för varje kombination av bud? Vad blir slutpriset för varje kombination av bud från de två budgivarna?
Problem 4: Bestäm E(slutpris) och V(slutpris).
Problem 5: Bestäm sannolikheterna för respektive budgivare att de ska få

 
joculator
Medlem

Offline

Registrerad: 2012-09-12
Inlägg: 3920

Re: [HSM]Sannolikhetsproblem. Uppgift 5

Anta att fler än du har fått denna fråga. Anta vidare att fler har haft problem och att de frågat något forum. Sök på det forumet.

http://www.pluggakuten.se/forumserver/v … ?id=128309

 
Russell
Moderator

Offline

Registrerad: 2013-08-22
Inlägg: 2608

Re: [HSM]Sannolikhetsproblem. Uppgift 5

Det här är en exakt kopia av din egen tidigare tråd. Jag vet inte varför du skulle vilja ha flera trådar om samma fråga när du dessutom redan har fått bra hjälp av albiki i den första tråden, men det är hur som helst inte tillåtet enligt Pluggakutens regler:

1.3. Korspostning, dvs postande av samma fråga i flera trådar är inte tillåtet. Oavsett om detta sker i samma eller i olika forumdelar.

Jag låser därför den här tråden och om du behöver mer hjälp än den som albiki gav dig i förra tråden så får du ställa följdfrågor där.

/mod.


The road to wisdom?—Well, it's plain and simple to express:
Err and err and err again, but less and less and less.
 


Sidfot

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

Powered by Mattecentrum
 |  Denna sida använder cookies |  Kontakta oss |  Feedback |