Meddelande

Du befinner dig just nu på en äldre version av Pluggakuten, gamla.pluggakuten.se. Nya Pluggakuten lanserades den 6 februari 2017 och du finner forumet på www.pluggakuten.se.

På gamla.pluggakuten.se kan du fortfarande läsa frågorna och svaren som ställts, men du kan inte skapa ett nytt konto eller nya trådar. Är du redan medlem kan du däremot fortfarande logga in och svara i befintliga trådar. Nya frågor och nytt konto skapar du på det nya forumet, välkommen dit!

Radera efterhand

Prospeed_ultra
Medlem

Offline

Registrerad: 2016-06-29
Inlägg: 12

Radera efterhand

Om man startar ett Python program så kommer det ju upp beroende på vad man kodat. Fast om vi säger att det är en fråga som kommer upp, och man svarar på den, så fortsätter texten vara kvar, det kommer bara en ny rad med ny text.

Hur gör man så att python bara visar en rad åt gången.

Hoppas ni fattar vad jag menar.

 
Henrik E
Medlem

Offline

Registrerad: 2015-09-22
Inlägg: 3189

Re: Radera efterhand

print ("\n" * 100)

 
SeriousSquid
Medlem

Offline

Registrerad: 2010-05-17
Inlägg: 3643

Re: Radera efterhand

När du skriver ut saker i ett program via printkommandon så skickas texten till ett annat program som brukar kallas console. I textredigerare  uppträder dessa genrellt som ett delfönster där även error meddellanden är.

Dessa kosolfönster är på windowsplattformen (i alla fall by default) samma sak som kommandotolken(Command prompt, det du får om du öppnar cmd.exe) och reglerna för hur utrskrifter hanteras är de som gäller för kommandotolken.

Visuellt fungerar tolken som en textfil där rad för rad läggs till och om du vill bli av med det så måste du egentligen instruera tolken att göra något åt det snarare än att det kan skötas bara i python. Det enklaste sättet är Henrik Es metod att "flusha" bort allt genom att lägga till en massa blankrader. Skulle köra på det.

Vill du göra en genuin radering av raderna från pythonprogrammet måste du kommunicera med tolken via någon av dessa lösningar: http://stackoverflow.com/questions/5179 … er-console [har aldrig gjort det själv så ingen garanti för att dessa är exakt vad du letar efter) Detta kommer även att bero avb operativsystemet.


"...a result is trivial if: (a) it follows from the underlying definitions without any trickery or ingenuity and (b) a written specification of how it follows runs the danger of suggesting that it is nontrivial."
 


Sidfot

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

Powered by Mattecentrum
 |  Denna sida använder cookies |  Kontakta oss |  Feedback |